Se spune ca mancarea fast food nu ar fi cea mai sanatoasa, insa eu tind sa cred contrariul. Totul depinde de unde mananci. De exemplu, eu cumpar de fiecare data pizza si burgeri de la Presto Pizza.

Acesta pizzerie nu s-a specializat doar pe pizza, ci ofera un meniu diversificat. De la Presto poti comanda paste si burger la preturi foarte avantajoase. Desi specialitatile de pizza sunt cele mai apreciate, deseori se intampla sa vrei sa mananci si altceva. Sunt putine pizzerii care fac si burger sau paste. De la Presto poti comanda burgeri sau paste la orice ora.

Mancarea va fi livrata cu aceeasi promptitudine precum pizza indiferent de ora sau zi. Daca ar fi sa numim o mancare iubita de mai toata lumea, cred ca pizza s-ar incadra foarte bine in aceasta categorie. Este foarte versatila si o poti personalize cu ingredientele care-ti plac, vegetariene sau variante raw.

Foarte interesant de mentionat este ca la inceput, pizza era foarte simpla si se asemana cu focaccia. Prima mentionare a termenului “pizza” apare intr-un document din anul 997. In secolul al XVI-lea, la Napoli, denumirea a fost utilizata pentru a defini o paine turtita, “pizza” derivand, se pare, din stalcirea cuvantului “pitta”.

Continutul asezat pe blat a inceput treptat sa se diversifice si sa devina mai bogat, printre ingredientele clasice numarandu-se uleiul de masline, branza, busuiocul si alte ierburi aromatice. Ulterior, dupa descoperirea Americii si importarea rosiilor in Europa, acestea au devenit ingredientul principal. Cea mai cunoscuta poveste legata de pizza se refera la Pizza Margherita, creata in onoarea reginei Margareta de Savoia, in 1889, de catre Raffaele Esposito, din rosii, mozzarella si busuioc, in culorile steagului italian. Celebritatea pizzei la nivel mondial se datoreaza si emigrantilor italieni, care au luat-o cu ei in America, mandrindu-se cu traditia lor gastronomica.

Astazi, pizza face o adevarata senzatie in toata lumea, fiind savurata de mii de oameni. Presto Pizza stie acest lucru, tocmai de aceea continua sa incante oamenii cu pizza gustoasa si hranitoare, realizata dupa reteta proprie. In acelasi timp, pentru a diversifica meniul si a satisface si cele mai pretentioase gusturi, Presto Pizza ofera si paste, burger si alte deserturi, inclusiv mancare de post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *