PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același timp un reper pentru toți cei pasionați de hardware si gaming, a lansat PC-ul pentru jocuri Arkay. Acesta este proiectat special și testat riguros să ruleze în condiții optime cele mai populare jocuri ale momentului.

Piața IT din România este caracterizată de preferința utilizatorilor pentru PC-urile de gaming asamblate în regim propriu. Printre explicații se numără nivelul ridicat de cunoștințe al românilor în materie de hardware, prin comparație cu alte țări, dar și dorința unui mai bun control asupra componentelor care alcătuiesc configurația. În realitate însă, fenomenul a fost generat cel mai probabil de absența unor produse pe măsura așteptărilor, în zone de preț acceptabile, mai ales în condițiile în care documentarea pentru selectarea componentelor potrivite și asamblarea lor nu reprezintă sarcini simple și pot fi uneori chiar frustrante.

Observând această situație și încercând să vină în ajutorul pasionaților de jocuri din România, PC Garage a încercat întotdeauna să configureze și să ofere PC-uri cu un raport performanță/preț cât mai avantajos în fiecare segment de preț, luând astfel naștere deja celebrele Viking și Raptor. Acestora li se adaugă acum un nou model, conceput să poată rula în condiții foarte bune toate jocurile în vogă.

Sub numele de Arkay, nouă creație marca PC Garage vine echipat cu un procesor de generație nouă – AMD Ryzen 5 3600 – prevăzut cu 6 nuclee și capabil să ruleze până la 12 fire de execuție simultan, cu o frecvență de până la 4.2GHz. El este acompaniat de o placă video GeForce RTX 2060, responsabilă de menținerea unui framerate bun în toate titlurile nou apărute. Totodată, cei 16GB memorie RAM sunt mai mult decât suficienți, atât pentru nevoile actuale, cât și pentru cele viitoare, în timp ce SSD-ul în format M.2 pe interfață PCI-Express 3.0 x4 cu capacitatea de 1TB asigură deopotrivă o viteză de reacție excelentă în orice situație și spațiu de stocare generos.

Întregul ansamblu este alimentat de o sursă de alimentare de 550W, certificată 80+ Silver și este montat într-o carcasă SilentiumPC Armis AR7X TG RGB. Pe lângă spațiul generos pentru asamblare, designul optimizat pentru managementul cablurilor și ventilarea eficientă cu 4 ventilatoare de 120mm, această incintă asigură și un aspect estetic modern PC-ului, fiind prevăzută cu panoul lateral din sticlă și iluminare RGB. Importanța răcirii procesorului în vederea obținerii unor performanțe consistente nu a fost nici ea neglijată, astfel că acesta este prevăzut cu o soluție de răcire cu apă Deepcool GAMMAXX L240.

Dincolo de utilizarea unor componente special alese pentru a oferi performanțe optime în orice fel de activitate, Arkay include serviciul de asamblare Gold oferit de PC Garage. Astfel, aspecte precum managementul corect al cablurilor, compatibilitatea componentelor și funcționarea sistemului per ansamblu sunt garantate încă de la livrare. Mai mult decât atât, PC Garage garantează rularea în condiții foarte bune a tuturor jocurilor în vogă și face acest lucru nu pe baza unei analize plastice, ci bazându-se pe teste efectuate în condiții reale de utilizare și prezentate publicului pentru ca acesta să știe la ce să se aștepte încă dinainte de plasarea comenzii. Astfel, jocuri precum Playerunknown’s Battlegrounds, Tom Clancy’s The Division 2, Battlefield V, Far Cry 5, Metro Exodus sau Wolfenstein: Youngblood nu reprezintă o problemă pentru Arkay, care menține un framerate ridicat chiar și atunci când acestea sunt rulate la setări foarte înalte de calitate. Iar pentru utilizatorii mai tehnici, PC Garage a rulat și câteva teste sintetice, ce pot completa imaginea în materie de performanță.

Noul sistem de gaming Arkay este disponibil în oferta PC Garage cu un preț de 5999.99 Lei. Mai multe informații despre configurație, rezultate în teste și chiar un video review detaliat sunt prezentate pe pagina oficială a produsului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *