Luni, în cadrul Microsoft Build 2019, compania a prezentat dezvoltatorilor noi tehnologii pentru crearea de soluții inteligente și productive. Clienții și partenerii Microsoft, printre care Starbucks, J.P. Morgan, Kroger, Spatial, Epic Games și nu numai, prezintă noi soluții pentru a susține productivitatea afacerilor.

În deschidere, Satya Nadella, CEO Microsoft, a prezentat viziunea companiei și oportunitățile dezvoltatorilor în Microsoft Azure, Microsoft Dynamics 365 și Power Platform, Microsoft 365 și Microsoft Gaming.

Computing-ul este integrat tot mai mult în fiecare aspect al vieții noastre, iar alegerile pe care dezvoltatorii le fac ne vor defini lumea în care trăim“, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft. “Microsoft își ia angajamentul să ofere dezvoltatorilor instrumente și platforme sigure, pentru tot ceea ce înseamnă tehnologia modernă, astfel încât să fie create noi oportunități și experiențe în lume“.

Anunțurile includ noi servicii de colaborare și productivitate în materie de aplicații și web, precum și capabilități AI în Microsoft 365 pentru a aborda natura versatilă a activităților. În plus, Microsoft furnizează noi tehnologii open-source și instrumente de dezvoltare în Azure și Windows. Platformele de cloud sigure și extensibile ale Microsoft – care acoperă infrastructura, datele, AI și realitatea mixtă, productivitatea și colaborarea, aplicațiile business și gaming-ul – reunesc dezvoltatori din lumea întreagă și capabilități tehnologice pentru a crea noi experiențe pentru organizații și persoane.

Microsoft 365: soluție integrată pentru crearea unui ecosistem securizat

Microsoft 365 oferă experiențe integrate și sigure de creștere a productivității pentru oricine – de la cele mai mari companii până la întreprinderi mici, și de la angajații care se ocupă cu manipularea datelor până la angajații care au contact direct cu clienții. Esențial pentru Microsoft 365, Microsoft Graph este un portal folosit pentru a accesa datele culese de această soluție. Este un model programabil pe care îl poți folosi pentru a construi aplicații cu ajutorul datelor culese.

Printre noutățile expuse în cadrul conferinței de ieri se pot enumera:

  • Noi oportunități pentru dezvoltatori de a construi pe Microsoft Graph, cu disponibilitatea generală de conectare a datelor Microsoft Graph. Conectarea datelor Microsoft Graph este un serviciu care ajută organizațiile să reunească datele care înregistrează productivitatea din Microsoft Graph cu propriile date de business în siguranță și la scară largă, folosind Azure Data Factory. Acest lucru echilibrează cererile clienților pentru o nouă generație de aplicații bazate pe inferențe – cele care sunt fundamentate pe seturi de date la scară largă – și necesitatea administratorilor IT de a lua în considerare provocările transferării și gestionării unor cantități semnificative de date din cadrul organizației.
    • Conectarea datelor Microsoft Graph este acum disponibilă ca funcție în cadrul Workplace Analytics și ca SKU independent pentru furnizorii independenți de software (ISV).
  • Lansarea Fluid Frameworkpentru a le oferi oamenilor și echipelor noi modalități de a colabora. Aceasta este o nouă platformă web-based și un model de document structurat pe mai multe componente pentru experiențe interactive. Fluid Framework va depăși barierele documentului tradițional, așa cum este el cunoscut astăzi, și va introduce pentru prima dată spațiul de lucru liber. Fluid va fi disponibil pentru dezvoltatori în cursul acestui an printr-un kit de dezvoltare software. Capacitățile sale includ:
    • Activarea de conținut, de exemplu de pe web sau aplicațiile de productivitate, pentru ca acesta să fie deconstruit și reconstruit în componente modulare, astfel încât oamenii să poată crea mai ușor împreună.
    • Furnizarea de experiențe de înaltă performanță, pentru mai multe persoane și mai mulți autori, la viteze care nu au fost încă atinse în industrie.
    • Crearea unui spațiu pentru agenți inteligenți, pentru a lucra alături de oameni în scopuri de coautor, de a prelua conținut, a oferi sugestii de fotografie, a identifica experți, a traduce date și multe altele.
  • Tot ieri, au fost anunțate noi funcții pentru următoarea versiune de Microsoft Edge, printre care:
    • IE MODE (Modul IE)— adresându-se unui procent de peste 60% dintre companiile care folosesc în prezent mai multe browsere, modul IE integrează Internet Explorer direct în noul Microsoft Edge printr-o filă web. Acest lucru le permite companiilor să ruleze aplicații de tip legacy bazate pe Internet Explorer, într-un browser modern.
    • Privacy tools (Instrumentele de confidențialitate) — comenzi de confidențialitate suplimentare care le permit clienților să aleagă între cele trei niveluri de confidențialitate din Microsoft Edge: fără restricții, echilibrat și strict. În funcție de opțiunea aleasă, Microsoft Edge ajustează modul în care terțe părți vă pot urmări pe web, oferindu-le clienților mai multe opțiuni și transparență pentru o experiență mai personalizată.
    • Collections (Colecțiile)— abordând supraîncărcarea cu informații pe care o resimt clienții utilizatori de web, Colecțiile permit colectarea, organizarea, distribuirea și exportul de conținut mai eficient și cu integrare Office.
    • Aceste funcții și multe altele vor începe să fie implementate pe măsură ce se apropie lansarea la scară mai largă a următoarei versiuni a Microsoft Edge.
  • În cadrul conferinței a fost anunțată viziunea companiei asupra viitorului agenților inteligenți. Această nouă abordare se concentrează pe construirea unor interfețe conversaționale puternice de la date și învățarea automată, în loc de reguli, intenții și coduri. Ne imaginăm o lume în care fiecare organizație are un agent, așa cum fiecare organizație are astăzi un site web. Experiența este complet naturală, cu un dialog continuu, acoperind mai multe domenii și lucrând cu mai mulți agenți. Această tehnologie va fi integrată în experiențele noastre conversaționale, inclusiv Cortana, și va fi pusă la dispoziția dezvoltatorilor în Microsoft Bot Framework și Azure Bot Service.

Mai multe informații despre noutățile din Microsoft 365 anunțate la Microsoft Build 2019 și mai multe detalii despre noile instrumente pentru dezvoltatori de la Windows, Office și Microsoft Teams pot fi găsite în acest blog.

În cadrul conferinței Microsoft Build 2019, ediția 2019, care se va desfășura până pe 8 mai, Microsoft va arăta cum poate îndruma toți dezvoltatorii – chiar și cei fără formare în AI sau știința datelor – să utilizeze instrumentele și serviciile companiei pentru a oferi avantajele pe care din ce în ce mai mulți clienți le așteaptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *