Axis Communications a anuntat cea de a 7-a generatie a chip-ului ARTPEC, optimizat pentru echipamente video de retea. Acesta va oferi camerelor AXIS de retea capabilitati si functii noi multiple, printre care se numara imagini de calitate superioara celor de pana acum, functii de securitate imbunatatite, compresie eficienta si posibilitatea de a rula aplicatii de analiza video complexe la nivelul echipamentelor. In plus, pentru ca chip-ul este dezvoltat de companie, principalul obiectiv este obtinerea unui nivel al securitatii cibernetice avansate. Aceasta lansare reprezinta punctul de plecare pentru dezvoltarea celor mai multe echipamente video de retea din portofoliul Axis. De fapt, una dintre primele camere prevazute cu acest chip este AXIS P1375, care a fost deja prezentata la ISC West din Las Vegas, in aprilie 2019.

“Daca ne raportam la conditiile actuale de piata, sunt de parere ca Axis detine un avantaj competitiv puternic, fiind unul dintre putinii producatori care folosesc propriul SoC (system-on-chip). Detinem controlul complet asupra fiecarui tranzistor, ceea ce este un aspect deosebit de important din perspectiva increderii si securitatii cibernetice. Mai mult decat atat, trebuie precizat ca nu este vorba despre un design general, care poate fi folosit in orice aplicatie, ci este un chip 100% optimizat pentru crearea solutiilor video de retea Axis de cea mai buna calitate, a spus Johan Paulsson, Chief Technology Officer.

 Imagini de calitate excelenta in orice conditii si in orice mod de utilizare

Datorita unei secvente de procesare a imaginilor complet reproiectate, chip-ul imbunatateste si mai mult toate tehnologiile care poarta semnatura Axis si care au fost create special pentru utilizare in conditii dificile din punct de vedere al iluminarii. Astfel, Lightfinder 2.0 va oferi in medii cu lumina slaba, culori cu un nivel de saturatie mai ridicat si mai realiste ca niciodata, precum si cele mai clare imagini ale obiectelor in miscare pentru zone intunecate. In mod similar, Forensic WDR ofera imagini mai clare ale obiectelor aflate in miscare, precum si un nivel de detaliu superior pentru scenele cu iluminare din spate, sau pentru scenele cu diferente mari in gradul de iluminare. Totodata, noua platforma ofera sensibilitate crescuta si extinde raza de acoperire a solutiilor de iluminare IR integrate in echipamentele Axis.

Functii pentru securitate

ARTPEC-7 integreaza noi functii de securitate pentru camerele Axis, printre care Firmware semnat si validat in vederea actualizarii si initierii in siguranta a platformei software. Prin aceasta functionalitate este impiedicata initializarea unui firmware neautorizat, sau tentative de sabotare a sistemului.

Compresie puternica

Viitoarele camere Axis le vor permite in continuare utilizatorilor sa aleaga intre formatele video H.264 si H.265, in functie de ceea ce se potriveste cel mai bine sistemului folosit si necesitatilor in materie de supraveghere. Encodarea standard, in combinatie cu tehnologia Axis Zipstream, va reduce si mai mult necesarul de latime de banda si spatiu de stocare, fara a afecta in vreun fel calitatea imaginilor. In plus, utilizatorii vor putea sa se razgandeasca oricand cu privire la codecul folosit, daca cerintele se schimba pe parcurs.

Solutie impresionanta de analiza la nivel EDGE

Pe langa cele enumerate, chip-ul integreaza si un motor de detectie in timp real a obiectelor, ceea ce le va permite partenerilor Axis sa dezvolte solutii de analiza performante, pentru a detecta in mod automat si pentru a face diferenta intre oameni, fete si obiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *