Konica Minolta 150 years is just the start

Konica Minolta, unul dintre cei mai importanți jucători din industria echipamentelor de printare, aniversează anul acesta 150 de ani – un secol și jumătate de tehnologie, performanță și inovație.

Istoria companiei începe în 1873, când Rokusaburo Sugiura deschide un mic magazin specializat în produse fotografice și litografice, în Tokyo. În 1903, Konica Minolta produce primul aparat foto Cherry Hand Camera, iar 15 ani mai târziu, în 1928, lansează primul film fotografic – Sakura. În 1970, compania produce primul copiator color.

În prezent, Konica Minolta este unul dintre cei mai mari și renumiți producători mondiali de sisteme profesionale de tipar digital, echipamente de tipar industrial, sisteme de printare a materialelor textile, unități de tipar digital al etichetelor și ambalajelor, precum și echipamente multifuncționale pentru birouri.

Totodată, compania este cunoscută la nivel mondial pentru producția instrumentelor de măsurare a calității dispozitivelor de iluminare și echipamente medicale, primele sisteme de mamografie digitală cu raze X și aplicare a tehnologiei de contrast fiind produse de Konica Minolta.

În ultimii 10 ani, compania și-a extins portofoliul cu o gamă diversificată de soluții de digitalizare și management al documentelor electronice, iar, mai recent, furnizează sisteme de supraveghere și soluții de analiză video pe mai multe piețe la nivel mondial.

Konica Minolta este prezentă astăzi în peste 150 de țări la nivel global, din care 51 sunt în Europa, având aproape 40 000 de angajați în întreaga lume și aproximativ 9 000 care activează în Europa.

Compania înregistrează aproximativ 2 milioane de clienți la nivel global, dintre care circa 220 000 sunt în Europa. Totodată, Konica Minolta deține o rețea globală extinsă de parteneri și distribuitori autorizați.

La finele anul fiscal 2022, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de peste 7,5 miliarde de euro.

În ceea ce privește proiectele de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu, Konica Minolta își propune să atingă zero emisii nete până în anul 2050, prin compensarea surselor de energie care emit gaze cu efect de seră cu energie regenerabilă. Sediul central al Konica Minolta din Tokyo, 11 subsidiare ale Grupului, două dintre fabricile din China și fabrica europeană de toner din Franța utilizează deja energie 100% regenerabilă.

Totodată, compania își asumă angajamentul de a furniza produse fabricate din peste 90% resurse regenerabile (materiale reciclate și biomateriale) până în 2050.

Konica Minolta 150 years is just the start_1

Subsidiara Grupului, Konica Minolta Business Solutions România, activează pe piața locală de 32 de ani şi deține o reţea de distribuţie formată din peste 60 de parteneri autorizați.
Din 2001, Konica Minolta România își menține pozița de lider pe segmentul echipamentelor laser color A3 pentru birouri, iar din anul 2009, ocupă primul loc pe piața sistemelor de tipar digital.

În prezent, activitatea subsidiarei locale se concentrează pe cinci direcții de business: sisteme profesionale de tipar digital pentru volume mici până la volume foarte mari de printare, adresate tipografiilor, producătorilor de tipar comercial, cât și mediului corporate, echipamente de tipar digital industrial pentru printarea formatelor mari și atipice, ambalajelor și etichetelor, inclusiv înnobilarea acestora, echipamente multifuncționale pentru birourisoluții de digitalizare și management al documentelor electronice, precum și sisteme de supraveghere și soluții de analiză video.

În anul fiscal 2022, Konica Minolta România a înregistrat o cifră de afaceri de peste 36 de milioane euro. Compania a obținut o cotă de piață de 51.9%, pe segmentul sistemelor de tipar digital, și 36%, pe segmentul echipamentelor multifuncționale laser A3 color pentru birouri.

„Pentru 2023, Konica Minolta România urmărește creșterea business-ului și menținerea poziției de lider atât pe segmentul echipamentelor laser color A3 pentru birouri, cât și pe piața sistemelor de tipar digital și industrial. Un alt obiectiv este extinderea companiei ca integrator IT&C și furnizor de soluții de supraveghere și analiză video”, declară Helmut Ignat, Director General al Konica Minolta Business Solutions România.

Konica Minolta România marchează aniversarea celor 150 de ani de activitate a Grupului printr-o serie de evenimente de responsabilitate socială organizate local, pe parcursul acestui an.

„Suntem încântați să celebrăm aniversarea celor 150 de ani de istorie Konica Minolta prin evenimentul organizat la Grădina Botanică din București și, totodată, suntem onorați să îl avem alături de noi pe Excelența Sa, domnul Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România”, afirmă Helmut Ignat.

În cadrul primului eveniment aniversar, ce a avut loc la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, în luna aprilie, angajații Konica Minolta România, alături de Excelența Sa, domnul Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România, au contribuit la înfrumusețarea Grădinii prin plantarea a diferite specii de plante și copaci japonezi în sectoarele Flora Asiei și Rosarium.

„La aniversarea a 150 de ani de activitate, ne exprimăm recunoștința față de acționari, parteneri și clienți, mulțumindu-le pentru loialitate și încredere. Sub sloganul campaniei aniversare globale – 150 years is just the start – continuăm în misiunea noastră de a inova în domeniul tehnologiei și de a contribui, totodată, la evoluția societății”, mai declară Helmut Ignat.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Călătoria organizației Konica Minolta a început acum 150 de ani, odată cu o nouă viziune de a realiza diferit lucrurile. Dezvoltăm inovații pentru binele societății și al lumii. Același scop care ne-a ținut în mișcare atunci, ne mobilizează și acum.

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 32 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2021 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, imprimante și sisteme de tipar digital profesional și industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe FacebookYouTube și LinkedIn.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *