Xiaomi celebrează femeile din industria tech

București, ROMÂNIA, 8 martie 2023 – De ziua Internațională a Femeii, Xiaomi International lansează proiectul video Women in Tech, prin care spune poveștile de viață ale trei figuri feminine cheie din cadrul companiei, cu speranța de a inspira, inova și conecta oamenii din întreaga lume, dar și de a celebra contribuția talentelor la construirea și conturarea industriei. Acest clip are rolul de a împărtăși mesaje motivaționale celor care aspiră la o carieră în domeniul tehnologiei și îi încurajează „să își descopere și urmeze pasiunea, să aibă încredere în propriile forțe și să caute în permanență să devină mai buni”.

Viziune inovatoare

Diversitatea modelelor de carieră asigură o mai bună înțelegere în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM). Scopul Xiaomi de a înlătura barierele din industria tech este descris de Yi Yan, manager general al sediului regional din Shanghai, astfel: „să le oferim tuturor șansa de a se bucura de o viață mai bună prin intermediul inovației aduse de tehnologie. Această misiune ne determină să punem umărul împreună la crearea unei lumi mai bune”. Mentalitate de incluziune promovează diversitatea din industria tech. În plus, această etică este impregnată în stilul de conducere al Xiaomi. Yi Yan susține că structura organizațională a companiei le oferă mai multe oportunități femilor pentru a deveni mai puternice prin colaborarea cu echipele interne.

Întrebată despre modalitățile prin care se poate crea un mediu propice pentru femeile din industria tech, Yi Yan a răspuns că este foarte important „să li se ofere susținere pe parcursul tuturor etapelor unei cariere”, acesta fiind elementul cheie prin care pot crește. De asemenea, colaborarea și spiritul de camaraderie sunt părți importante din cultura organizațională Xiaomi și „astfel se formează un mediu de învățare reciproc avantajos”.

Creativitate fără margini

Dincolo de viziunea inovatoare, Xiaomi se remarcă și prin angajamentul de a construi un mediu progresiv, dinamic și încurajator pentru toți. Chen Lu, Senior Director of Ecosystem, susține că această cultura organizațională s-a format pe fondul diversității de talente din interiorul companiei. „Xiaomi atrage talente de top din industrie, așa că există o diversitate de idei foarte complexă în jurul meu. Astfel, am posibilitatea să abordez orice problemă din perspective multiple. Spre exemplu, inginerii Xiaomi vor analiza provocările care apar pe parcursul unui proiect din unghiuri pe care eu nu le-aș fi luat în considerare până atunci.” Ca designer de ambalaje pentru produse tech, Chen Lu descrie felul prin care colaborarea cu diferite departamente o ajută să își găsească noi surse de inspirație, „acesta fiind marele avantaj al diversității în gândire”.

Un alt principiu după care se ghidează Xiaomi spune că depășirea barierelor definește creativitatea în industria tech. Procesele de design folosite de Chen Lu sunt foarte evoluate, iar ea recunoaște că: „înainte de a mă alătura Xiaomi, știam destul de puține despre ce înseamnă cu adevărat creativitatea. Credeam că este vorba doar despre experiențe vizuale. La Xiaomi, am învățat că este nevoie să rezolvi și probleme ce țin de partea practică, să le oferi utilizatorilor experiențe noi și să folosești soluțiile de design pentru a le îmbunătăți viața”.

Să arăți drumul spre succes

Abi Go, purtătoare de cuvânt și speaker în cadrul Xiaomi International, consideră că există o cerere tot mai mare pentru transformarea mindset-ului incluziv și transformațional în tehnologie. Ea susține că perseverența și pasiunea sunt calități admirabile ale femeilor care activează în acest domeniu. Abi povestește: „pe măsură ce am crescut, am observat că există prejudecăți potrivit cărora femeile nu sunt atât de pricepute la tehnologie, dar în realitate, există foarte multe femei care înțeleg profund industria și sunt cu adevărat pasionate de tehnologie și gadget-uri. Lumea industriei tech este plină de femei talentate”.

Fiind unul dintre liderii din industrie, Xiaomi a dezvolat și propria platformă pentru tinerele talente, această abordare holistică și incluzivă fiind esențială pentru succesul companiei. Empatia și înțelegerea punctelor de vedere ale altora sunt elemente cheie. Abi descrie cum funcționează conceptul, în special în faza de dezvoltare a produsului: „comunicăm în permanență, dezbatem și privim lucrurile și din perspectiva utilizatorilor, cerem în mod constant feedback referitor la modalitățile în care putem dezvolta împreună un produs mai bun. Din punct de vedere al departamentului de marketing, am luat jargonul tech și l-am tradus într-un limbaj ușor de înțeles pentru utilizatorii noștri”.

Proiectul video Women in Tech este disponibil AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *