Cunoscută sub numele de scenă Ruby, Ana Claudia Grigore este o cântăreaţă de origine română. Artista s-a născut la data de 28 ianuarie 1989 la Medgidia.

Ana Claudia Grigore a absolvit liceul de muzică “Dinu Lipatti”, secțiunea Arta Actorului. Apoi a lucrat în domeniul jurnalismului, fiind astfel redactor la două reviste. In prezent este studentă a Universităţii de Jurnalism.

Ana Claudia Grigore și-a ales numele de scenă după o piesă a formației engleze Kaiser Chiefs. Primul său concert l-a susţinut într-un club din Germania. Astfel a devenit prima interpretă română care s-a lansat în străinătate.

Primul ei album single s-a încadrat în genul muzicii de club “Touch Me” din 2010. Albumul s-a bucurat de un mare succes în Turcia.

Tot în anul 2010 Ruby şi-a lansat şi cel de-al doilea album single, “Get High”, în colaborare cu cântărețul de origine spaniolă Juan Magan.

Un an mai târziu, în 2011, piesa “Touch Me” a fost nominalizată la premiile britanice Online Music Awards, la categoria “Best Dance Act”.

În iarna anului 2011, mai précis în luna februarie, Ruby a început colaborările cu HAHaHa Production, lansându-şi piesa “Party Hard”.

La începutul anului 2012, şi-a lansat un alt album single intitulat “Miracle of Love”. Piesa s-a bucurat şi de un videoclip în regia lui Iulian Moga. Piesa a intrat în clasamentul național Romanian Top 100, clasându-se pe poziţia 31.

Primul său album single în limba română, intitulat “Stinge lumina” a fost lansat în toamna anului 2012. Albumul a fost realizat de Alex Velea şi HAHaHa Production.

Videoclipul regizat de Radu Aldea a fost lansat odată cu această piesă. Si la momentul respectiv albumul “Stinge lumina”  este cel mai de succes al lui Ruby în România. Se situează în clasament pe poziţia 18.

S-a lansat și varianta în limba engleză a piesei, “Turn Off the Lights”, dar și un alt videoclip ce a fost realizat tot de Radu Aldea.

În anul 2014 a lansat piesa “De la distanță”. Piesa a avut un mare succes, câştigând aprecierea multor ascultători ai genului pop.

Tot în anul 2014 a lansat un nou clip, “Tu”. Este o piesă pop care i-a întărit poziţia artistei pe piaţă.

În luna februarie a anului 2015 Ruby a lansat un nou videoclip intitulat “Nu pune la suflet”. Videoclipul a fost lansat în colaborare cu What’s Up şi produs în studiourile deMoga. Piesa a ocupat primul loc în Romanian Top 100 timp de 6 săptămâni, şi a acumulat peste  24.000.000 de vizualizări pe Youtube.

De asemenea, artista a participat la reality show-ul, “Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, difuzat de postul de televiziune PROTV. A obţinut un rating de 12,5% și un share de 24,1 pe publicul național, iar la final artista a ajuns pe locul al III-lea.

La întoarcerea din Africa de Sud a lansat, alături de Dorian Popa şi Cătălin Moroşanu, piesa “Lasă cucu-n pace”. A strâns peste 17.000.000 de vizualizări. Vrei un artist pentru petrecere firma, spectacol, corporate party, aniversari, festivitati?

La sfârșitul lunii septembrie 2015, lansează o nouă piesă alături de Dorian Popa, “Bună, ce mai zici?”. In doar 3 săptămâni piesa a strâns peste 10.000.000 de vizualizări pe Youtube și s-a situate în primele 10 poziții ale Romanian Top 100.

Discografie

Albume single

An      Disc single Poziție maximă
2010      “Get High”         —
2011      “Party Hard”         —
     “Touch Me”         —
2012       “Change The World”         —
      “Miracle Of Love”         31
      “Stinge Lumina”           9
      “Turn Off The Lights”         —
2013        “1001 De Nopți”         —
       “Toată Țara”         49
        “Băiat De Bani Gata”

 

        25
         “Două Suflete”         83
2014          “De La Distanță”         22
          “Înghețată”         —
          “Tu (Inimă Și Sufletul)”         27
           “Do It”         —
2015            “Nu Pune La Suflet”
           “Lasă Cucu-n Pace”         29
           “Bună, Ce Mai Zici?”          1
2016            “Tată”          —
           “Urcă Și Coboară”          —
            “Nana”
           “Condimente”
           “Nu Caut Iubiri”
2017            “Sare Pe Rană”
           “Luptătoare”
           “Soare Pătrat”
         ”Adevăr sau Minciună”
        ”Îți mulțumesc”
        ”A Mea”
2018         ”Rochia mea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *