Atunci cand sunt intrebat care sunt pastele mele preferate raspunsul este simplu: paste quatro formaggi, paste cu pui si ciuperci si paste cu legume. Desi exista mult mai multe retete de paste pe site-ul Baneasa, acestea trei sunt preferatele mele, deoarece sunt usor de preparat si contin alimentele mele preferate. Baneasa nu este doar un brand care ofera faina de calitate gospodinelor, ci are de oferit si o gama vasta de paste fainoase care se prepara cu usurinta.

Pastele fainoase sunt la indemana oricui. Acestea pot fi preparate folosind orice sos pe care bucatarul il are in minte. De exemplu, cei care sunt vegani se pot bucura de paste la fel de mult precum cei care consuma carne. Baneasa are mai multe retete de paste cu legume pe site-ul oficial, inclusiv retete de paste de post.

Reteta de paste cu pui si ciuperci este gustoasa, aromata si foarte usor de pregatit. Pastele sunt versatile si nu stiu pe cineva care sa nu fie indragostit de ele. Se pregatesc rapid, sunt satioase, iar ceea ce le va insoti va fi realizat mereu dupa gustul fiecaruia.

Ingredientele necesare pentru acest preparat pentru doua portii:

-250 g paste tip penne Baneasa;

-300 g ciuperci champignon;

-1 bucata piept de pui;

-200 ml smantana pentru gatit;

-2 polonice din apa in care au fiert pastele;

-sare;

-piper;

-oregano;

-2 catei usturoi pisati;

-ulei de masline pentru prajit.

Taiem ciupercile in bucati mai mari, apoi le calim in putin ulei de masline. Le scoatem din tigaie cand sunt putin calite, nu le lasam pana devin negre. In acelasi ulei calim puiul. Punem ciupercile inapoi in tigaie, peste pui, amestecam si le lasam putin sa isi imprumute aromele, sa se imprieteneasca. Turnam smantana de gatit peste acestea. Adaugam 2 polinice din apa in care au fiert pastele, apoi punem usturoiul zdrobit/pisat, asezonam cu sare, piper si oregano. Amidonul din aceasta va ajuta sosul sa se lege. Amestecam pastele si tot ce ne ramane sa facem este sa ne asezam la masa si sa le savuram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *