Debitarea cu plasma  este un tip de procesare a materialului, in care un jet de plasma este folosit ca un instrument de taiere pentru debitare tabla. Intre electrod si duza aparatului sau intre electrod si taietura,  arcul metalic se aprinde. Gazul este furnizat duzei la o presiune de cateva atmosfere, transformata printr-un arc electric intr-un jet de plasma cu o temperatura de 5.000 pana la 30.000 de grade si o viteza de 500 pana la 1500 m /s. Debitarea cu laser permite taierea foilor de tabla de pana la 200 mm grosime. Aprinderea initiala a arcului este efectuata de un impuls de inalta tensiune sau de un scurt circuit intre duza si metalul taiat. Duzele sunt racite prin curgerea gazului (racirea cu aer) sau prin racirea lichidului.

Avantajele taierii cu plasma

Viteza de taiere. La taierea cu plasma, viteza de taiere a metalului de grosime mica si medie, este de cateva ori mai mare decat viteza taierii cu flacara.

Nu exista distorsiuni provocate de caldura. Debitarea cu plasma, datorita incalzirii nesemnificative a piesei de prelucrat, elimina deformarea termica a metalului.

De inalta calitate. Debitarea tablei cu plasma este de inalta calitate si curata.

Debitare tabla cu laser

In zilele noastre, dezvoltarea dinamica a stiintei si a progresului tehnologic se dezvolta rapid si la fel si  modalitatile de prelucrare a metalelor. Unul dintre ele este debitare tabla cu laser. Taierea cu laser este o tehnologie eficienta de taiere a foilor de table, utilizand un laser cu putere mare. Radiatia concentrata asigura concentratia de energie in zona de taiere, ceea ce permite procesarea  metalelor diferite, indiferent de proprietatile termofizice. Fasciculul laser incalzeste local suprafata foii de tabla la temperaturi ridicate, iar sectiunea care se taie se topeste, se aprinde si se evapora. Rezultatul este o taiere precisa, ingusta.

Debitare tabla – Reducerea timpului de lucru

Compania Analko Aluminium Industry SRL  pretuieste timpul si, prin urmare, a achizitionat o instalatie pentru furnizarea de servicii pentru debitare laser.  Compania Analko Aluminium Industry SRL  ofera servicii pentru taierea cu laser a metalului pe contururi complexe ale partilor plate. Taierea materialului se face pe un echipament de inalta performanta, cu precizia pozitionarii manipulatorului laser la 0,1 mm. Se poate comanda in mod profitabil taierea materialelor din otel inoxidabil si carbon, a aliajelor de cupru, aluminiu, alama. Expertii companiei executa rapid si eficient debitarea foilor de tabla la un pret accesibil.

Taiere cu laser

Folosirea echipamentelor de inalta tehnologie pentru debitare tabla ale companiei  Analko Aluminium Industry SRL, permite rezolvarea oricaror probleme de productie si implementarea celor mai indraznete idei de design. Datorita zonei inguste a efectelor termice asupra numeroaselor confectii metalice industriale, ramane doar o limita minima. Laserul nu deformeaza suprafata semifabricatelor, nu lasa pe produse o placa metalica si zone cu carbune. Debitarea cu laser a foilor de tabla, este o  tehnologie moderna de taiere, iar avantajele taierii cu laser sunt urmatoarele: viteza mare de taiere, nu exista restrictii in privinta formelor geometrice, exista posibilitatea taierii materialelor moi si deformabile, precum si debitare tabla de inalta calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *