âmbătă, pe 16 martie, la Žižkov Freight Station (Praga), a avut loc un concurs neconvențional organizat de NVIDIA: CURSA LAPTOPURILOR GEFORCE RTX ÎN TIMP REAL. Trei echipe din trei țări diferite s-au întrecut în 16 probe nonconformiste. Românii au câștigat competiția, în timp ce țara gazdă, Cehia, a ocupat poziția secundă.

Potrivit organizatorilor, CURSA LAPTOPURILOR GEFORCE RTX ÎN TIMP REAL a vrut să prezinte cel mai nebunesc mod de a pune mâna pe un laptop de ultimă generație. Obiectivul cursei a fost acela de a depăși o serie de obstacole pentru a obține laptopul. Influencerii trebuiau să termine cursa în cel mai scurt timp posibil, iar echipa cu cel mai bun timp a fost declarată câștigătoare.

Obstacolele au fost neconvenționale, cursa fiind inspirată din competiții celebre cum ar fi Urban Challenge și Spartan Race. Urmând modelul acestora, organizatorii au creat o cursă tematică. Printre probele cursei s-au numărat un labirint cu lasere, descâlcirea și conectarea unor cabluri electrice sau parcurgerea unui traseu pe un skateboard electric.

Echipele s-au confruntat cu probe care le-au pus la încercare atât aptitudinile fizice cât și gândirea logică. Pe lângă acestea, au fost și probe mai apropiate de afinitățile participanților, precum jocurile VR. Cursa a fost transmisă în direct, online, pe site-urile Twitch.tv și Youtube.

CURSA LAPTOPURILOR GEFORCE RTX ÎN TIMP REAL a fost una captivantă, lucru confirmat și de echipa României. Unul din membrii echipei, Colo, s-a clasat pe locul 6, cu cel mai slab timp din competiție. Cu toate acestea, colegul lui, CipFlix, a obținut un timp excelent cu care și-a surclasat toți adversarii.

CipFlixTV – Daniel Vancu pe numele lui – este un youtuber din Timișoara, pasionat de tehnologie, cunocut în primul rând pentru review-urile de produse IT și modarea de PC-uri nonconformiste. Acesta s-a alăturat comunității YouTube în octombrie 2016 și are peste 163.000 de abonați.

Alexandru Bălan, zis și Colo, este un gamer din București, cu un canal de Youtube de peste 660.000 de abonați. Acesta s-a remarcat prin performanțele sale la Counter-Strike; canalul său de Youtube este activ din 2011.

Echipa Cehiei formată din youtuber-ul Vidrail și jucătorul profesionist de Fortnite Alkan a terminat pe poziția secundă, în timp ce echipa poloneză formată din Junajted și Szczepanikov s-a clasat pe locul 3, la doar câteva zeci de secunde în spatele echipei din Cehia.

Cu toate acestea, obiectivul principal al cursei a fost divertismentul publicului online și al participanților. Obiectivul secundar a fost prezentarea caracteristicilor laptopurilor de ultimă generație, cum acestea au evoluat în dispozitive subțiri, cu performanțe comparabile cu cele ale unui PC.

Partenerul NVIDIA în Cehia a fost Alza, companie care comercializează laptopuri cu plăci grafice GEFORCE RTX. Laptopuri performante de la diferiți producători sunt disponibile în România; acestea pot rula cele mai solicitante jocuri și tehnologii pe computer precum ray tracing, cu lumini și reflexii în timp real. Astfel, gamerii nu mai sunt limitați de spațiul camerei personale pentru a juca cele mai cool jocuri ale momentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *