Acum un an s-a intamplat sa am neplacerea de a face o intoxicatie alimentara din cauza apei de la robinet. Acest diagnostic nu l-am pus eu, ci doctorul care mi-a facut un set de analize pentru a intelege cauza acestei infectii.

De atunci am evitat pe cat se poate de mult apa de la robinet, cumparand apa plata sau cand nu aveam posibilitatea, fierbeam apa de la robinet si o lasam sa se raceasca. Insa, dupa o perioda, aceasta rutina a devenit plictisitoare si imi lua foarte mult timp. Trebuia sa gasesc o alternativa mai buna pentru a consuma apa de calitate.

Am facut ceea ce ar face oricine si am cautat raspunsuri pe internet pentru a citi si alte opinii despre acest lucru.

Desi am gasit cateva solutii care ar putea sa ajute, metoda cea mai buna mi s-a parut aceea de a cumpara un dozator de apa cu filtru pentru a fi sigur ca rezerva de apa nu se termina niciodata.

Desigur, cand am cautat filtre de apa, primul rezultat al cautarilor mele a venit din partea site-ului bewater.ro, un magazin online specializat in comercializarea dozatoarelor de apa, a filtrelor de apa si a multor altor produse de acest fel.

Cum nu imi doream sa ocup foarte mult spatiu, cu un dozator de apa am mers direct pe varianta sigura si am comandat un filtru de apa Cleansui Mitsubishi CSP601E.

Acest sistem de Cleansui este special conceput pentru mediul casnic, in asa fel incat utilizatorul sa beneficieze mereu de apa potabila fara depuneri si bacterii. Sistemul Cleansui Mitsubishi CSP601E consta in membrana din fibra tubulara ultrafina din polietilena. Peretii acestora au posibilitatea de a elimina particulele de 0,1 micrometri din apa de la robinet si bacterii, alge, ciuperci, micro-organisme, chisturi, Cryptosporidium, particule de metal, cum ar fi rugina.

Pentru a instala acest sistem nu este nevoie de un tehnician specializat. Utilizatorul poate monta de unul singur filtrul, urmarind instructiunile din ambalaj. Acest sistem contine carbune activ, care reduce mirosurile neplacute, mirosul de clor si mucegai. Capacitatea sistemlului totala este de 900L, ceea ce ar insemna circa 10 litri pe zi timp de 3 luni.

Apa filtrata cu ajutorul acestor sisteme trece prin patru medii distincte si anume: un material netesut, un strat de carbon activ compact, o membrana din fibre tubulare si un strat ceramic, care retine plumbul solubil din apa. Ionizat cu ioni de argint – efect antibacterian.

Am reusit sa instalez sistemul de filtrare a apei de unul singur, fiind o procedura cat se paote de simpla. Inca de la primul pahar de apa am putut sa simt o diferenta majora. Apa filtrata de sistemul Cleansui Mitsubishi CSP601E este mult mai curata decat cea de la robinet si este chiar si mai buna decat apa plata de la magazin. Consider ca am facut o investitie foarte buna, deoarece sistemul il voi avea pentru mult timp de acum inainte. Chiar daca dozele de carbune sunt valabile doar 3 luni de zile, magazinul bewater.ro ofera posibilitatea de a cumpara alte capsule pentru acest sistem, la preturi foarte bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *