• 90% dintre locuitorii din Polonia, Maroc, Africa de Sud, Arabia Saudită și EAU au pierdut fotografii stocate digital
  • 87% dintre români au suferit cel puțin o dată același tip de pierdere

 6 decembrie 2018 – Epson, producător internațional de top de soluții de proiecţie și de imprimare, a derulat concomitent un sondaj pe rețele de socializare din mai multe țări pentru a afla informații despre obiceiurile oamenilor cu privire la imprimarea fotografiilor în era digitală, ca parte a campaniei sale #WishIdPrintedIt. Studiul a fost derulat și în România, iar Epson a publicat recent în presa locală rezultatele acestuia. Din studiu reiese că unul din patru români are peste 10.000 de fotografii stocate exclusiv în conturi de social media, pe smartphone și în camera foto și aproape 87% dintre români au pierdut cel puțin o dată imagini cu valoare sentimentală din cauza rătăcirii sau defectării unui dispozitiv digital în care își păstrau amintirile.

Din datele obținute de studiul global, reiese că peste 95% dintre respondenții din România, Polonia, Maroc, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud își stochează fotografiile în smartphone, laptop sau pe carduri de memorie și 89% dintre ei au recunoscut că au pierdut imagini valoroase pentru că le-au fost furate dispozitivele, li s-a defectat hard-drive-ul pe care le păstrau sau au rămas fără spațiu de stocare în mediul digital.

„Campania Epson #WhishIdPrintedIt subliniază importanța imortalizării celor mai valoroase momente și păstrării lor sub formă de fotografii in format fizic, tangibile. Ne-am dat seama că, în timp ce digitalul este accesibil, mulți oameni uită cât de plăcut este sentimentul de a avea acasă amintiri sub formă de fotografii pe care le poți atinge, care te transpun astfel într-un moment special din trecut sau lângă o persoană dragă, în moduri pe care imaginea digitală nu le poate reproduce”, declară Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Sunt multe clipe în viață când ajungi să îți dorești să fi imprimat fotografiile în loc să le fi stocat pe telefon sau pe rețele sociale. Iată trei motive principale ca să optezi pentru imprimarea fotografiilor.  

  1. Păstrează-ţi amintirile în siguranță

Tehnologia este vulnerabilă: laptop-urile și hard-urile ne mai sabotează uneori. Există nenumărate forumuri online cu povești ale oamenilor care și-au pierdut fotografiile de la nuntă și de la alte momente importante, pentru că au fost șterse accidental. De asemenea, nu exista vreo garanție că device-urile din viitor vor mai putea citi formatele fotografiilor de acum, dacă nu îți descarci constant actualizări și nu îți modernizezi arhivele. Potrivit sondajului campaniei #WishIdPrintedIt, majoritatea oamenilor au între 1.000 și 4.999 de fotografii neimprimate pe care le

țin stocate în rețelele de socializare, în smartphone și în camerele digitale. Ar fi aproape tragic pentru oricine să își piardă toate aceste amintiri valoroase într-un „accident digital”, așadar evitarea unei astfel de situații neplăcute este posibilă prin imprimarea imaginilor prețioase.

  1. Dă viață amintirilor

Pur și simplu, nu există înlocuitor pentru fotografia imprimată atunci când e vorba de imortalizarea momentelor importante din viață. Și, în timp ce înmulțirea exponențială a utilizatorilor de telefoane inteligente și de tehnologii mobile din ultimii zece ani a adus cu sine o creștere a numărului de fotografii realizate, mulți au devenit dependenți de platformele social media pentru a-și găzdui și afișa amintirile. Dar de ce să nu te înconjori cu amintirile plăcute în loc să se lași să „adune praf”, uitate în spațiul de stocare digital? În plus, ramele de fotografii sunt obiecte decorative excelente pentru orice casă și, prin imprimarea și organizarea fotografiilor în albume, poți asigura accesul facil la amintirile valoroase pentru mulți ani.

  1. Rămâi în contact cu emoțiile

Uneori, persoanele dragi trăiesc departe de noi sau au trecut în neființă, iar sentimentul de a nu le mai putea vedea sau de a nu ni se mai aminti de amintirile grozave croite împreună cu ei devine copleșitor. A ține între degete o fotografie imprimată de calitate ridicată este mult mai satisfăcător decât a o privi pe ecran. Este un memento tangibil al unei amintiri pe care am creat-o cu cineva special din viața noastră și un mod foarte bun de a ne aduce un zâmbet atunci când avem mai mare nevoie de el.

Rețelele sociale și mediile de stocare digitală au locul lor, dar nu aduc nimic din senzația de a ține o poză în propriile mâini. Campania #WishIdPrintedIt de la Epson ne amintește să salvăm toate fotografiile „exilate” în adâncurile digitale. Cu ajutorul imprimantei foto EcoTank L7160, cel mai recent model adăugat de Epson gamei inovatoare EcoTank, putem imprima până la 1.500 de imagini de calitate, fără margini, în confortul propriilor case, cu cerneala cu care este livrat echipamentul.

Aflați mai multe despre campanie la  https://www.facebook.com/RoEpson/

Studiul campaniei #WishIdPrintedIt a fost derulat pe rețeaua socială Facebook în România, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Maroc și Africa de Sud și a însumat aproape 4.000 de respondenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *