Pana mai ieri, amicele imi reprosau mereu ca nu am grija de dantura. De cate ori nu am auzit: „Se poate, fata tanara, sa nu acorzi importanta cuvenita dintilor? Stai cu gingiile goale si au inceput sa se aplece si dintii din vecinatate.”

Of, nu imi cadeau deloc bine replicile lor! Ma gandeam de ce sa devitalizez cel putin alti patru dinti sanatosi pentru doi care fusesera scosi fiindca radacinile erau complet compromise.

Mai tarziu am fost invitata la o gala importanta si am luat unul dintre premii. Am fost chemata pe scena sa vorbesc. Antevorbitorul meu, o personalitate, avea dantura impecabila. Dintii erau drepti, completi si de un alb stralucitor.

Am tremurat pana acolo de teama ca si pe mine vor pune insistent camerele si reflectoarele ca pe el. Nu stiam cum sa tin microfonul, eram tentata sa duc mana la gura, dar spre norocul meu am fost filmata mai de departe.

Atunci, amicele care ma insoteau mi-au spus de la obraz ca nu se cade sa mai particip asa la evenimente.

La serviciu, toate colegele mi-au spus ca si-au facut implant dentar la Cris-smile si ar fi cazul sa ma grabesc fiindca au reduceri mari de preturi.

Reducerile ajung pana la 35-40%. Le priveam dantura si incepusem sa visez la dintii mei perfecti, mai ales ca ai lor erau de o frumusete desavarsita. La toate temerile mele aveau raspunsuri rationale.

De pilda le-am spus ca ma tem ca bontul sa nu fie compatibil cu gingia mea si sa nu fie respins de organism, dupa atata suferinta si cheltuiala.

M-au asigurat ca titanul se integreaza tesuturilor si sistemelor si va sfarsi prin a se purta ca radacina autentica a dintilor pierduti. Coroanele care imita aspectul natural al dintelui nu sunt resimtite ca niste corpuri straine, prin urmare implantul nu deranjeaza si seamana leit cu dintele natural.

Le-am marturisit teama de dentist si mi-au spus ca medicii de la clinica stiu exact cum sa procedeze sa alunge teama, fiindca au si copii printre pacienti, dar in cazul in care voi fi mai fricoasa decat ei, imi vor alege un tip de anestezie care sa ma ajute.

Astazi sunt nemaipomenit de mandra de implanturile mele dentare, iar amicele vor sa stie prin ce minune mi-au crescut dintii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *