Modul in care salteaua ne afecteaza starea de sanatate trebuie sa fie principalul criteriu in functie de care alegem tipul de saltea pe care o achizitionam. Pentru a putea tine cont de acest criteriu trebuie sa stim cum ne poate influenta salteaua starea de sanatate. Acestea fiind zise iata care sunt consecintele negative pe care le poate avea salteaua asupra starii de sanatate:

  • Trezirea cu dureri de spate sau de articulatii este cea mai frecventa consecinta pe care o poate avea alegerea gresita a modelului de saltea. Cu toate ca unii dintre noi nu baga in seama aceasta problema, aceasta trebuie remediata cat mai repede cu putinta pentru ca in timp aceasta se poate agrava dand nastere la afectiuni medicale complicate.

  • Faptul ca deseori ne trezim mai obositi decat eram in momentul in care ne-am pus la somn este o alta consecinta negativa asupra starii noastre de sanatate pe care o poate avea salteaua pe care dormim.
  • Cea mai importanta consecinta negativa pe care o poate avea salteaua asupra starii noastre de sanatate este deformarea coloanei vertebrale.

Pentru ca salteaua pe care dormim sa nu aiba consecinte negative asupra starii noastre de sanatate trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

  • Materialul din care este confectionata salteaua este cel mai important aspect ce trebuie avut in vedere. Pentru ca aceasta sa nu ne afecteze starea de sanatate trebuie sa fie confectionata dintr-un material de calitate, verificat si autorizat de catre autoritatile sanitare.
  • Fermitatea saltelei este un alt lucru ce trebuie avut in vedere. Pentru un somn cat mai odihnitor dar si pentru a nu avea probleme medicale ca urmare a faptului ca dormim pe o saltea nepotrivita trebuie sa alegem o saltea cu o fermitate potrivita. Ce inseamna acest lucru? Adica nu trebuie sa ne afundam in saltea atunci cand ne asezam pe ea insa nici nu trebuie sa fie tare ca piatra.

In concluzie, daca salteaua pe care vrem sa o achizitionam nu ne afecteaza sub nici o forma starea de sanatate trebuie sa fie principalul factor pe care trebuie sa il avem in vedere in momentul in care facem o astfel de achizitie. Cum sa facem acest lucru? Tinand cont de informatiile prezentate in cadrul acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *